Kategórie
 
 
 
 
 

Posielate balík s elektronikou? Na toto si dajte pozor!

Podriaďte výber obalového materiálu pre vašu zásielku jej charakteru. Obal má slúžiť na ochranu samotnej prepravovanej veci, preto mu venujte náležitú pozornosť. Ako bezpečne prepraviť elektroniku?

 

Pripravte vašu zásielku s elektronikou na bezpečnú manipuláciu

Samozrejme, ak ide o bezpečnú prepravu, tá je na nás. Aby ste však zaistili váš balík s elektronikou v maximálnej možnej miere, musíte ho adekvátne zabaliť. Ak posielate mobil alebo chladničku a využívate kuriérske služby, zabezpečte, aby sa vaša zásielka medzi ostatnými balíkmi v prepravnom vozidle a depe nijako neznehodnotila. Vyberte jej vhodnú škatuľu, kartón je zárukou. Škatuľa alebo krabica musí svojou veľkosťou zodpovedať obsahu balíka. Siahnite po takom type, ktorý je vyrobený z vlnitej lepenky alebo má kvalitné vonkajšie výstelky. Ak potrebujete prepraviť elektroniku do 15 kg, stačí vám použiť balík z trojvrstvovej vlnitej lepenky, pri zásielkach do 30 kg bude vhodnejší balík z päťvrstvovej lepenky. Kuriér určite tiež ocení, keď bude krabica zabezpečená aj lepiacou páskou alebo fóliou, aby sa neotvorila. Je dobré, ak je balík menších rozmerov vybavený aj špagátom pre ľahšiu manipuláciu.

Hodnotný tovar v balíku si žiada aj výplň

Ak sa vo vašom balíku, ktorý ste sa rozhodli poslať prostredníctvom 123kuriér, nachádza elektronika, nemali by ste pri jej balení zabudnúť na výplňové materiály, ktoré zabránia tomu, aby sa obsah v balíku hýbal. Akú výstelku zvoliť? Používa sa bublinková fólia, ktorá chráni obsah balíka pred nárazmi, polystyrénové guličky, vzduchové vankúšiky, starý skartovaný papier alebo rôzne hobliny. Špecifickou kategóriou prepravy balíkov sú elektronické zariadenia. Ak plánujete prostredníctvom 123kuriér v balíku posielať elektroniku, polystyrénové guličky vynechajte, nakoľko by mohli vytvoriť statickú elektrinu a tá môže eletroniku poškodiť. Riešenie? Ideálnou výplňou pre elektroniku sú antistatické guličky. Preprava zásielok nikdy nebola jednoduchšia, ak váš balík poriadne zaistíte proti znehodnoteniu. Na bezpečné, rýchle a bezproblémové doručenie vášho balíka s elektronickým obsahom využite kuriérske služby s dlhoročnými skúsenosťami. Stavte na nás a budete spokojní, v preprave zásielok sme špecialisti!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
// // //
Plná (Desktop) verzia