Kategórie
 
 
 
 
 

V logistike potrebujeme ženskú energiu

Je to tak každý rok. V súvislosti s Medzinárodným dňom žien ďakujeme za obetavosť, lásku a zdôrazňujeme, ako si vážime ženskú prácu v rodinách aj na pracoviskách. Áno, u viacerých pracovných pozícií si ťažko vieme predstaviť, že by ich vykonávali muži. Ale je tu aj opačný prípad. Viete si predstaviť ženu v čisto „mužskom“ povolaní? Tak napríklad v kuriérskych službách. A napriek tomu ste sa už určite stretli so ženou - kuriérkou.

mdž

Lenže v tak špecializovanom odbore, ako je logistika, sa stretávame so ženami aj na iných pozíciách, v ktorých sú naozaj úspešné. Napríklad v kuriérskej spoločnosti 123Kuriér tvoria ženy 56% z celkového počtu zamestnancov. A nie je to len na administratívnych pozíciách, ako by sa dalo predpokladať. V tejto čisto slovenskej kuriérskej spoločnosti pracujú ženy tiež na pozíciách obchodných manažériek, a dokonca viac ako polovicu pobočiek tejto siete riadia ženy!

Podľa Martina Vránka, prevádzkového riaditeľa 123Kuriér, je obrovským prínosom žien vo vedúcich pozíciách ich multitasking. „Dokážu v jednej chvíli riešiť naraz viac úloh a zároveň premýšľať o tom, čo bude potrebné urobiť v nasledujúcich krokoch,“ pochvaľuje si prácu vedúcich pobočiek M. Vránek.

Pritom práca vedúcej pobočky je skutočne náročná. Od každodennej kontroly stavu zásielok, plánovanie ich efektívneho rozvozu, komunikácia s obsluhou skladu, s dopravcami a vodičmi, cez rokovania o cenách prepráv s obchodným oddelením, až po riadenie ekonomiky pobočky, vyžaduje táto pozícia stopercentné nasadenie. „Môžem potvrdiť, že ženská energia v logistike je prínosom,“ komentuje zamestnávanie žien na vedúcich funkciách v logistike M. Vránek.

Bohužiaľ, štatistiky ukazujú, že ocenenie výkonu nie je v našom odbore rovnaké. Plat, ktorý ženy a muži dostanú za rovnakú prácu, sa veľakrát líši v neprospech žien. Tento problém vo firme 123Kuriér našťastie neriešime. „Pre nás je dôležité, či pobočka bezchybne funguje a naši zákazníci dostávajú perfektný servis. A je jedno, či pobočku vedie muž či žena, odmena je rovnaká,“ potvrdzuje Vránek, a dodáva: „Viete, ako perfektne musí mať premyslenú logistiku žena, ktorá zvládne riadiť mnohonásobnú rodinu a skĺbiť všetko ešte so zamestnaním? Tak to je okrem iného dôvod, prečo im dôverujeme a prečo sú na vedúcich funkciách v našom odbore úspešné.“

Všetko najlepšie k MDŽ, kolegyne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
// // //
Plná (Desktop) verzia