Kategórie
 
 
 
 
 

Ako správne zabaliť a poslať oblečenie?

Využívate naše kuriérske služby a potrebujete spoľahlivo zabaliť oblečenie, aby balík dorazil v poriadku? Vieme, na aký obal by ste mali staviť.

Ako najspoľahlivejšie zabaliť a poslať oblečenie, obuv a iný textil, keď využívate prepravu zásielok? Počuli ste už o plastovej obálke? Niekedy sa jej zvykne hovoriť aj igelitová. Ide o nepriehľadný obal, ktorý bez problémov odolá aj nástrahám vonkajšieho prostredia a len tak ho niečo nepoškodí.

                                                  

Ako oblečenie zabaliť do plastovej obálky?

Poskladaný textil uložte do obálky a uzavrite samolepiacim prúžkom. Bude tak chránený pred zápachom, vlhkosťou a prachom. Na vrch obálky môžete bez problémov nalepiť štítok pre prepravcu alebo ju ešte poistiť proti poškodeniu lepiacou páskou s vlastným logom. A čo je veľkým benefitom oproti iným obalom? Cena plastových obálok je naozaj prijateľná. Alternatíva zaisťujúca rovnakú kvalitu sa totiž vždy skladá minimálne z dvoch obalov, čo je finančne náročnejšie a zložitejšie v rámci samotného balenia. Pomerom cena / výkon je plastová obálka najlepší obal určený na tento typ tovaru. Igelitové obálky sú najkvalitnejší a najpopulárnejší obalový materiál na oblečenie. Pri preprave zásielok vám urobia naozaj veľkú službu!

Veľkosť je rozhodujúca

Pre obaly platí nepísané pravidlo – mali by ste zvoliť rozmer, ktorý nebude ani príliš veľký, ani malý. Ak zvolíte zlý rozmer, obálka nebude stopercentne plniť svoju funkciu. Plastovú obálku vyberajte tak, aby v nej tovar nemal príliš veľa priestoru. V prípade, že je obálka väčšia ako je potrebné, preložte ju a zalepte. Buďte bez obáv, lepidlo drží dobre na celej ploche obálky.

                                                     

Vždy rešpektujte charakter oblečenia

Požiadavky na balenie odevov sa líšia v závislosti od typu prepravovanej zásielky i samotných kuriérskych služieb. Kým bežné tričko nemusí vyžadovať veľkú ochranu, spoločenské šaty by mali byť špeciálne zabalené. A čo topánky? Krabice na topánky nie sú dostatočne pevné na to, aby ich primerane chránili, preto musia byť vložené do plastovej tašky a zapečatené. Chúlostivé oblečenie náročné na skladovanie sa môže prepravovať v uzavretom plastovom obale alebo vo vyplnenej kartónovej krabici s dvojitou stenou. Každý kus oblečenia by mal byť vo vnútri krabice oddelený jeden od druhého, aby sa počas prepravy zabránilo jeho poškodeniu. Je dôležité zabezpečiť, aby sa prázdny priestor v krabici primerane vyplnil a oblečenie ostalo počas prepravy v stabilnej polohe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
// // //
Plná (Desktop) verzia